
|
|
|
چطور از حمله گرگ در امان باشیم؟
سفر به طبیعت به معنای وارد شدن به قلمروی حیوانات دیگر است. بنابراین خیلی طبیعی است که آنها از ورود شما خشمگین شوند و بخواهند از خود دفاع کنند.
در طبیعت هیچ جانوری بی دلیل به انسان حمله نمی كند زیرا هر حمله نیازمند صرف انرژی زیاد است.
اما آمار ها نشان می دهد در ایران تنها گونه ای كه بسیار به انسان حمله می كند گرگ است و این حمله با انگیزه شكار است و وقتی گرسنه باشد سراغ انسان می آید.
بنابراین شاید بتوان گفت که گرگ ها خطرآفرین ترین حیوان برای طبیعت گردان در ایران هستند اما راه های مبارزه با آن ها بسیار ساده است:
استفاده از دستگاه های شوك صوتی، نترسیدن و كنترل ارادی فشار خون، افروختن مشعل و آتش در شب، همراه داشتن كمی باروت در لباس ها.
حیوانی ترسناك اما مفید
خیلیها از گرگها وحشت دارند غافل از اینكه وجود آنها برای حفظ توازن و سلامت حیات وحش، بسیار ضروری است.
به طور مثال چند سال پیش برای حفظ جمعیت آهوهای یكی از مناطق حفاظت شده به جای مانعشدن از ورود شكارچیان مجاز و غیرمجاز، دیواری كوتاهتر از گرگها پیدا نكردند
و چند قلاده گرگ را از بین بردند اما بعد از مدتی فهمیدند كه با از بین رفتن گرگها، جمعیت آهوها بر اثر نوعی بیماری بسیار كم شده و تعداد زیادی از آهوها بر اثر آن بیماری از بین رفتهاند،
با بررسیهای دقیقتر به این نتیجه رسیدند كه گرگها شكار خود را از بین حیوانات مریض و پیر گله انتخاب میكنند و در واقع جلوی انتشار بیماری بین بقیه آهوها و چهارپایان را میگیرند.
نكتهای كه باید درباره گرگها بدانیم این است كه این جانور از آتش میترسد، پس هنگام چادر زدن و ماندن شب در طبیعت بهتر است آتش كوچكی برپا كنیم
(البته بعد از پایان برنامه طبیعتگردی، حتما آتش را خاموش كنیم تا باعث آتش سوزی جنگل نشویم)
اگر در طبیعت با گرگها برخورد كردید، اصلا نباید بترسید زیرا گرگها در شرایط خاصی حمله میكنند، مانند زمانیكه فردی تنها در برف و سرمای شدید و به دور از آبادی گیر افتاده باشد.
خوشبختانه اگر گرگها در جایی حضور داشته باشند، معمولا زوزه میكشند و این باعث میشود از وجود آنها مطلع شویم.
در سفر به مناطقی كه گرگها در آنها زندگی میكنند، بهتر است حداقل 4 نفر باشید و از هم فاصله نگیرید.
در ضمن نوعی سوت مخصوص دور كردن سگسانان وجود دارد كه صدایی با بسامد بالاتر از آستانه شنوایی انسان تولید میكند كه باعث دورشدن گرگها میشود.
یكی دیگر از ابزارهای سادهای كه میتوانیم همراه داشته باشیم، ترقههای موسوم به كپسولی است كه با تولید صدایی شبیه صدای انفجار، گرگها را فراری میدهد
منبع : [فقط کاربران می توانند لینک هارا ببینند. ]
1- یک مکان خنک و سایه دار مثل یک شکاف سنگی،یک غار یا تورفتگی سنگی،سنگهای کنار چشمه ها،شاخه ها ی سایه دار درختها و... همانقدر که برای شما می تواند جذاب باشد برای یک مار هم که در طول روز مجبور به خنک نگه داشتن خود است(مار مهره داری خونسرد است.)جذاب است،پس قبل از وارد شدن به این مکانها بسیار دقت کنید و با سرو صدا کردن باعث فرار مار از این مکانها بشوید.
2- هنگام راه رفتن در میان علفهای بلند حتما با دقت به زیر پای خود نگاه کنید و حتما هنگام راه رفتن از یک چوبدست،عصا،باتوم و.. استفاده کنید و با کشیدن آن به زمین و ضربه زدن به سنگها و یا شاخه های جلوی پایتان مار را از ورود خود آگاه کنید.
3- 85% مارگزیدگی ها در ناحیه زانو به پایین اتفاق میفتد،پس در انتخاب کفش مناسب دقت کنید و با پوشیدن جورابهای ضخیم تا زیر زانوی خود را محافظت کنید.
4- بدون دقت و بی محابا دست به زیر سنگهاي بزرگ و توده های علفی فرو نبرید(فرضا به خاطر چیدن یک گل یا سبزی).
5- بعضیها با دیدن مار وظیفه خود می دانند که یا آنرا بکشند و یا آنرا بگیرند،که این امر خود دلیل اصلی 50% مارگزیدگی ها است،پس اگر یه وقتی در طبیعت با ماری مواجه شدید سر به سرش نذارید و خیلی آرام بدون اینکه تحریکش کنید عقب نشینی کنید و فقط از دیدن این موجود زیبا لذت ببرید.
6- گاهي در کوه با افرادی مواجه شدم که برای پیشگیری از این قضیه یک زنگوله کوچک به خود می بندند که دایما صدا کند و مار ها از جلوی راهشان دور شوند،اگر حوصله این همه آلودگی صوتی را ندارید پس حداقل از سوت زدن،آواز خواندن و ...غافل نشوید.
7- هیچوقت کوله پشتی خود را با در باز بر روی زمین رها نکنید.
8- لباسهای خود را برای مدت طولانی بر روی زمین رها نکنید.
9- اگر کفش خود را در آورده اید به هنگام دوباره پوشیدن آن دقت کنید که چیزی توی آن نرفته باشد.
10- اگر چادر زده اید،همیشه در آن را بسته نگه دارید و به هنگام شب وسایل و مخصوصا کفشهای خود را به داخل چادر بیاورید اگر هم به هر دليلي ناچار به بيرون گزاردن برخي لوازم از جمله كفشهاي خود شديد، حتما آنها را داخل يك كيسه غير قابل نفوذ قرار دهيد..از پیرمرد شکارچی شنیدم که ریختن تنباکوی خیس شده به دور چادر سبب دور شدن مارها از آن می شود.
11- اول خوب نگاه کنید و بعد بپرید!هیچوقت به جایی که آنرا نمی بینید(پشت یک سنگ،یک توده علفی و ...) نپرید.از کجا می دانید شاید کنار یک افعی مامانی فرود بیایید!
12- هرگز به یک مار حتی اگر مرده بنماید،دست نزنید.
13- اگر در فاصله بسیار نزدیک (یکی دو قدم) با ماری مواجه شدید و دیدید که حالت دفاعی به خود گرفته است،خونسردی خود را حفظ کنید و سعی کنید بدون اینکه برگردید با چند قدم به عقب،خیلی آرام از آن دور شوید.
14- اگر متوجه شخصی و ماری در نزدیکی او شدید بدون اینکه هول شوید با صدای بلند و بدون اینکه او را بترسانید به خوبی او را راهنمایی کنید تا از منطقه خطر دور شود.
15- این فکر که مارهای کوچک خطری ندارند،کاملا نادرست است،از کجا می دانید شاید با یک بچه افعی مواجه شده باشید! و بد نيست بدانيد كه مار جعفري كه از سمي ترين انواع افعي هاي ايران به حساب مي آيد، ماري است بسيار زيبا، كوچك و ظريف و با قطري كم!!!!
16- اوج فعالیت مارها پس از تاريكي هوا است که در این هنگام به شکار می پردازند و این بدین معنی است که شب هنگام مار می تواند هر جایی باشد،پس اگر در شب قصد پیاده روی دارید از چراغ استفاده کنید و جلوی پای خود را به دقت نگاه کنید.
17-صبح زود مارها از سرمای دم صبح بی حال می شوند،به همین خاطر برای گرم شدن خود را به مکانهایی که بعد از طلوع آفتابگیر هستند،می کشانند،پس مراقب چنین مکانهایی باشید!
[فقط کاربران می توانند لینک هارا ببینند. ]
عجب تاپیک باحالیه
تاحالا ندیده بودمش
دمت گرم محمد جان
ادامه بده
واسه سگ هم مثل گرگ میمونه؟
دهان حیوانات حاوی میکروبهایی است که بعضی از آنها می توانند سبب عفونتهای خطرناک و حتی کشنده شوند . در موارد گاز گرفتگی توسط حیوانات به نکات زیر توجه کنید :
1- سریعا ناحیه گاز گرفته شده را با آب و صابون تمیز کنید .
2- جلوی خونریزی را نگیرید بلکه اجازه دهید که خون جاری شود و میکروبها را بیرون بریزد.
3- برای جلوگیری از خطر عفونت , از یک گاز آغشته به پراکسید هیدروژن استفاده کنید.
4- مصدوم را به پزشک برسانید تا واکسن کزاز و آنتی بیوتیک تجویز کند.
5- اگر به هاری مشکوک هستید , مصدوم را به بیمارستان برسانید.
[فقط کاربران می توانند لینک هارا ببینند. ]
چرا سریع میری سراغ گاز گرفتن !؟
بابا یه کار بگو بکنیم که طرف گاز نگیره
وگرنه گاز گرفت که دیگه بقیه شو خودمون میدونیم
به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، اين كارشناسان بهداشتي مي گويند: اگر سگ در حال حمله به شما بود، خونسردي خود را حفظ كنيد و بلافاصله مانند يك موجود بي جان و بي حركت به پهلو دراز بكشيد، پاها را كنار بدن جمع كنيد، دستان را جلوي صورت بگيريد و از خود محافظت كنيد.
به گفته آنان، تا زماني كه سگ دور نشده است بايد در اين حالت باقي ماند.بر اساس توصيه كارشناسان بهداشتي، هيچگاه نبايد مقابل سگ دويد و جيغ كشيد بلكه بايد با تغيير مسير تلاش شود سر راه حيوان قرار نگيريد.
نگاه نكردن مستقيم به چشمان سگ، نزديك نشدن به سگ بسته شده يا سگ داراي توله، پرتاب نكردن سنگ و چوب به سگ و اذيت نكردن اين حيوان از ديگر توصيه هاي كارشناسان بهداشتي است.يكي از نكات قابل توجه در مواجهه با سگ عصباني اين است كه درصورت مواجهه با يك سگ بايد به زمين نگاه كرد، آهسته به عقب قدم برداشت و دور شد.درصورت گازگرفتن سگ يا
حيواناتي مانند گرگ و شغال بايد فوري محل زخم را با آب و صابون تا 10 دقيقه شست و كف صابون را با استفاده از برس و فشار آب از محل زخم خارج كرد.
مراجعه فوري در كوتاه ترين زمان ممكن به مركز درمان پيشگيري هاري، ضدعفوني كردن محل جراحت با الكل 40 تا 70 درجه يا بتادين يك درصد ، قطع يا برداشت كامل قسمت هاي مرده بافت، تزريق واكسن هاري در نوبت هاي مختلف و انجام اقدامات لازم براي پيشگيري از بيماري كزاز از ديگر اقدامات ضروري پس از گاز گرفتن حيوان به شمار مي رود.
سگ هار از دهانش كف جاري مي شود، مرتب به زمين مي خورد، صداي پارس خشن و ناموزوني دارد كه با پيشرفت بيماري به گوشه اي پناه مي برد، اندامش فلج مي شود و در نهايت مي ميرد.
ليسيدن سگ و گربه و ترشحات حيوان هار نيز مي تواند انسان را مبتلا سازد؛ خارش و سوزش در محل گزيدگي ، وحشت و نگراني، ترشح بزاق، استفراغ، عدم توانايي نوشيدن آب و ترس از هوا و نور نيز از جمله علايم بيماري هاري در انسان به شمار مي رود.بيماري هاري يك بيماري ويروسي است كه به سيستم عصبي مركزي حمله مي كند و 100 در صد موجب مرگ ميزبان خواهد شد.
[فقط کاربران می توانند لینک هارا ببینند. ]
کسی به حیوونا کرم نریزه نیازی به پیشگیری نیست!!!
با حیوانات دوست باشید حتی تمساح!!!
همیشه کلاه بزارید حتی موقع قرار با طرف.....
عقرب ها (Scorpion) وابسته به عنكبوتيان هستند . در دنيا گونه هاي متعددي عقرب وجود دارد كه تنها تعدادي محدود براي انسان خطر ناك هستند .عقرب بيشتر در آب هواي گرم و شب ها فعال هستند و به اين علت رعايت نكات ايمني در مورد جلوگيري ار عقرب گزيدگي به خصوص در مناطق گرمسيري و به هنگام تاريكي هوا اهميت دارد . (مثل پوشيدن جوراب ، شلوار و كفش مناسب ، تكان دادن كفش و لباس قبل از پوشيدن و غيره )
سم يكنوع عقرب به نام سنتروروئيد اسكالپچراتوس (Centruroides Sculpturatus) شديداً كشنده است (عقزب كوچك و زرد رنگ با يك توبركول كوچك روي پشت , و به طول 2.5 تا 7.5 سانتي متر , كه به آن عقرب جرار نيز گفته مي شود ) .
نكته : خطرناك ترين عقرب در ايران عقربي است به نام گارديم كه محل زيست آن خوزستان است .
علايم و نشانه ها
پس از چند دقيقه از گزش عقرب كه عموماً در اندام ( دست و پا ) اتفاق مي افتد علايم زير مشاهده مي شود:
درد , تاول , قرمزي , تورم
با گذشت چند ساعت از گزش ، ممكن است علايم زير در فرد مشاهده شود :
تند شدن نبض
بالا رفتن فشار خون
سرگيجه ، حالت تهوع و استفراغ
بي اختياري ادرار و مدفوع
تنگي نفس
تشنج
افزايش ترشح بزاق
عقرب گزيدگي اغلب خطر ناك نيست و تنها باعث بروز علايم و نشانه ها موضعي در محل گزش مي گردد. با اين وجود بايد كمك هاي اوليه ضروري را براي مصدومين انجام داد و خطر ناك بودن يا نبودن عقرب و شدت مسموميت را به كادر درماني و پزشك واگذار كرد .
كمك هاي اوليه
ارزيابي صحنه حادثه ، دور كردن يا پرهيز از خطر ، در خواست كمك در صورت لزوم
ارزيابي اوليه مصدوم و انجام مراحل ABC و ديگر كمك هاي اوليه ضروري در صورت لزوم
بي حركت نگه داشتن مصدوم و ثابت نگه داشتن عضو گزيده شده
كمپرس سرد ( نكته از گذاشتن يخ به صورت مستقيم بر روي اندام خود داري كنيد . )
استفاده از دستگاه مكنده مخصوص جهت خارج كردن سم ( در صورت عدم وجود دستگاه مكنده مخصوص , استفاده از ساكشن و يا مكيدن محل گزش توسط دهان مي باشد ).
انتقال سريع به مركز درماني
در برخي موارد و در صورت شديد بودن مسموميت در مراكز درماني از پادزهر سم عقرب براي خنثي سازي سم و درمان فرد استفاده مي شود .البته اين كار بايد با دستور پزشك و تحت نظارت مستقيم او انجام شود .
در مورد بريدن و مكيدن محل زخم با دهان توافق نظر وجود ندارد . بعضي صاحب نظران با اين كار مخالف هستند و عده اي استفاده از اين روش را مجاز مي دانند .
در برخي از كتب بستن بالاي محل گزش با هدف تاخير در جذب سم توصيه شده است . براي اين كار بايد :
1- از پارچه , باند يا يك وسيله ي مناسب ديگر با عرض حداقل چهار تا پنج سانتي متر استفاده كنيد .
2- پارچه , باند يا وسيله مورد نظر را حدود پنج سانتي متر بالاتر از محل گزش ( يعني قسمتي از اندام كه به تنه مصدوم نزديك تر است ) ببنديد .
3- پارچه يا باند بايد به حدي محكم بسته شود كه تنها باعث كندشدن جريان لنف و خون سياهرگي در اندام مربوطه گردد . توجه داشته باشيد كه اين كار به هيچ وجه نبايد باعث اخلال در جريان خون سرخرگي اندام مبتلا گردد . به اين منظور , پارچه يا باند بايد به صورتي بسته شود كه يك انگشت به راحتي از زير آن عبور كند و همچنين باعث قطع نبض در نقاط انتهايي اندام مبتلا نگردد.
توجه : در صورت نزديك بودن مراكز درماني بهتر است بدون فوت وقت و انجام اقدامات اضافي مصدوم را هر چه سريعتر به مراكز درماني منتقل كنيد .
گزيدگي عقرب در افراد پير , كودكان , نوزادان و افراد مصدوم خطرناك تر است . همچنين اگر گزش متعدد يا نزديك سر و صورت يا گردن مصدوم باشد , خطزناك تر از گزش اندام ( دست و پا ) خواهد بود . به ياد داشته باشيد كه علايم گزيدگي با عقرب " گارديم " در ابتدا بسيار خفيف و ناچيز است و همين مسئله اغلب باعث عدم مراجعه به موقع فرد به مراكز درماني مي گردد . اما مراجعه به مراكز درماني لازم و ضروري است و تاخير مي تواند منجر به بروز علايم مختلف مسموميت , از بين رفتن بافت هاي بدن در محل گزش يا حتي در موارد شديد منجر به مرگ فرد گردد.
[فقط کاربران می توانند لینک هارا ببینند. ]
اوه اوه جاتون خالی....شب موقع برگشتن از دور یه گله سگ دیدیم...
سگ گله وحشی........
6-7 تا بودند...
به جواد گفتم سگ هست گفت ولش کن بیا بریم...رفت جلو محمد پشت سرش منم نفر آخر...
جوادی که مثل شیر رفت وسط سگها یهو از بغل 3-4 تا سگ شیرجه زدن روش مجبور شد فرار کنه به بیراهه!همچین میدوئیدن دنبالش که انگار مادرشون رو .... (فکر بد نکنید)کشته!ما هم زرنگی کردیم دو تا سگ مونده بود گرفتیم روی اونا یه کوچولو فرار کردند و بعد افتادند دنبال ما ولی به گرد پامونم نرسیدند...فکرم موند پیش جواد دیگه داشتم دور میزدم که برگردم تیکه های جواد رو با قاشق از دور و بر جمع کنم که دیدم صدای موتورش میاد!یهو دیدیم یکی از سگها میانبور زد شاخ به شاخش داشت میرفت بپره روش...لحظه آخر صاحبشون دید و یه سوت زد سگه از رو رفت اگه نه تصادف کرده بودند!بعد تعریف کرد که رفته بیراهه رسیده به بن بست موتور هم از هول خاموش شده!یه لحظه روشن کرده یک متر رفته جلوتر و سگها با شیرجه زدن به سمت جواد و حرکت جواد خوردن به همدیگه و جواد در رفته...خدا رحم کرد این دومین باره سگهای گله به قصد کشت بهمون حمله میکنند!از گرگ وحشی تر شدند این سگهای گله!!!!مواظب باشید...راستی صاحبش گفت وقتی سگ گله میبینید با موتور آروم از کنارشون رد شید!با سرعت برید میگیرنتون!!!
بی وجدانا چی هم بودن
آخه مگه یه گله فکستنی چند تا سگ میخواد؟؟
اونم سگهای اینجوری!؟
یارو چیز گفت !
من این کارو کردم ، اما بازم سگه اومد سمتم و پارس می کرد
کلا با موتور جماعت مشکل دارن این سگای گله
خدا ازشون نگذره
چقدر امروز منو ترسوندن
آقا بدم میاد از سگ
اصلا می ترسم ، خوب شد؟
ای بابا
عجب گیری افتادیما
هرجا میریم تو خلج ، باید حتما یکی از این بی پدرا بیاد سراغمون
کسی نمیتونه یه راهنمایی چیزی بده که این شیاطین رو از خودمون دور کنیم؟
مثلا یه فحش خاصی که اگه بدی ، طرف ولت کنه ، یا مثلا کار خاصی ؟!
هر دفعه میریم آفرود باید استرس داشته باشیم
چه وضعیه آخه؟
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
انجمن موتورسيکلت ايران(پرشین موتور) جهت بالابردن سطح فرهنگ و اطلاعات در زمينه موتورسواري راه اندازي شده است
شماره سامانه پيامکي انجمن : 50002666994466
برای ثبت شماره خود در سامانه پیامکی نام و نوع موتور خود را به شماره فوق پیامک کنید.
لطفا در هنگام کپی برداری مطالب و عکس ها منبع و لینک سایت ذکر شود.
تبدیل فینگلیش به فارسی (بهنویس)
قدرت گرفته از ویبولتین - طراحی قالب توسط وی بی ایران
علاقه مندي ها (Bookmarks)