روشهای پیشگیری از مارگزیدگی
1- یک مکان خنک و سایه دار مثل یک شکاف سنگی،یک غار یا تورفتگی سنگی،سنگهای کنار چشمه ها،شاخه ها ی سایه دار درختها و... همانقدر که برای شما می تواند جذاب باشد برای یک مار هم که در طول روز مجبور به خنک نگه داشتن خود است(مار مهره داری خونسرد است.)جذاب است،پس قبل از وارد شدن به این مکانها بسیار دقت کنید و با سرو صدا کردن باعث فرار مار از این مکانها بشوید.
2- هنگام راه رفتن در میان علفهای بلند حتما با دقت به زیر پای خود نگاه کنید و حتما هنگام راه رفتن از یک چوبدست،عصا،باتوم و.. استفاده کنید و با کشیدن آن به زمین و ضربه زدن به سنگها و یا شاخه های جلوی پایتان مار را از ورود خود آگاه کنید.
3- 85% مارگزیدگی ها در ناحیه زانو به پایین اتفاق میفتد،پس در انتخاب کفش مناسب دقت کنید و با پوشیدن جورابهای ضخیم تا زیر زانوی خود را محافظت کنید.
4- بدون دقت و بی محابا دست به زیر سنگهاي بزرگ و توده های علفی فرو نبرید(فرضا به خاطر چیدن یک گل یا سبزی).
5- بعضیها با دیدن مار وظیفه خود می دانند که یا آنرا بکشند و یا آنرا بگیرند،که این امر خود دلیل اصلی 50% مارگزیدگی ها است،پس اگر یه وقتی در طبیعت با ماری مواجه شدید سر به سرش نذارید و خیلی آرام بدون اینکه تحریکش کنید عقب نشینی کنید و فقط از دیدن این موجود زیبا لذت ببرید.
6- گاهي در کوه با افرادی مواجه شدم که برای پیشگیری از این قضیه یک زنگوله کوچک به خود می بندند که دایما صدا کند و مار ها از جلوی راهشان دور شوند،اگر حوصله این همه آلودگی صوتی را ندارید پس حداقل از سوت زدن،آواز خواندن و ...غافل نشوید.
7- هیچوقت کوله پشتی خود را با در باز بر روی زمین رها نکنید.
8- لباسهای خود را برای مدت طولانی بر روی زمین رها نکنید.
9- اگر کفش خود را در آورده اید به هنگام دوباره پوشیدن آن دقت کنید که چیزی توی آن نرفته باشد.
10- اگر چادر زده اید،همیشه در آن را بسته نگه دارید و به هنگام شب وسایل و مخصوصا کفشهای خود را به داخل چادر بیاورید اگر هم به هر دليلي ناچار به بيرون گزاردن برخي لوازم از جمله كفشهاي خود شديد، حتما آنها را داخل يك كيسه غير قابل نفوذ قرار دهيد..از پیرمرد شکارچی شنیدم که ریختن تنباکوی خیس شده به دور چادر سبب دور شدن مارها از آن می شود.
11- اول خوب نگاه کنید و بعد بپرید!هیچوقت به جایی که آنرا نمی بینید(پشت یک سنگ،یک توده علفی و ...) نپرید.از کجا می دانید شاید کنار یک افعی مامانی فرود بیایید!
12- هرگز به یک مار حتی اگر مرده بنماید،دست نزنید.
13- اگر در فاصله بسیار نزدیک (یکی دو قدم) با ماری مواجه شدید و دیدید که حالت دفاعی به خود گرفته است،خونسردی خود را حفظ کنید و سعی کنید بدون اینکه برگردید با چند قدم به عقب،خیلی آرام از آن دور شوید.
14- اگر متوجه شخصی و ماری در نزدیکی او شدید بدون اینکه هول شوید با صدای بلند و بدون اینکه او را بترسانید به خوبی او را راهنمایی کنید تا از منطقه خطر دور شود.
15- این فکر که مارهای کوچک خطری ندارند،کاملا نادرست است،از کجا می دانید شاید با یک بچه افعی مواجه شده باشید! و بد نيست بدانيد كه مار جعفري كه از سمي ترين انواع افعي هاي ايران به حساب مي آيد، ماري است بسيار زيبا، كوچك و ظريف و با قطري كم!!!!
16- اوج فعالیت مارها پس از تاريكي هوا است که در این هنگام به شکار می پردازند و این بدین معنی است که شب هنگام مار می تواند هر جایی باشد،پس اگر در شب قصد پیاده روی دارید از چراغ استفاده کنید و جلوی پای خود را به دقت نگاه کنید.
17-صبح زود مارها از سرمای دم صبح بی حال می شوند،به همین خاطر برای گرم شدن خود را به مکانهایی که بعد از طلوع آفتابگیر هستند،می کشانند،پس مراقب چنین مکانهایی باشید!
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
گازگرفتگی توسط سگ یا گربه
دهان حیوانات حاوی میکروبهایی است که بعضی از آنها می توانند سبب عفونتهای خطرناک و حتی کشنده شوند . در موارد گاز گرفتگی توسط حیوانات به نکات زیر توجه کنید :
1- سریعا ناحیه گاز گرفته شده را با آب و صابون تمیز کنید .
2- جلوی خونریزی را نگیرید بلکه اجازه دهید که خون جاری شود و میکروبها را بیرون بریزد.
3- برای جلوگیری از خطر عفونت , از یک گاز آغشته به پراکسید هیدروژن استفاده کنید.
4- مصدوم را به پزشک برسانید تا واکسن کزاز و آنتی بیوتیک تجویز کند.
5- اگر به هاری مشکوک هستید , مصدوم را به بیمارستان برسانید.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
توصيه اي براي پيشگيري از ابتلا به هاري: هنگام حمله سگ ها فرار نكنيد
به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، اين كارشناسان بهداشتي مي گويند: اگر سگ در حال حمله به شما بود، خونسردي خود را حفظ كنيد و بلافاصله مانند يك موجود بي جان و بي حركت به پهلو دراز بكشيد، پاها را كنار بدن جمع كنيد، دستان را جلوي صورت بگيريد و از خود محافظت كنيد.
به گفته آنان، تا زماني كه سگ دور نشده است بايد در اين حالت باقي ماند.بر اساس توصيه كارشناسان بهداشتي، هيچگاه نبايد مقابل سگ دويد و جيغ كشيد بلكه بايد با تغيير مسير تلاش شود سر راه حيوان قرار نگيريد.
نگاه نكردن مستقيم به چشمان سگ، نزديك نشدن به سگ بسته شده يا سگ داراي توله، پرتاب نكردن سنگ و چوب به سگ و اذيت نكردن اين حيوان از ديگر توصيه هاي كارشناسان بهداشتي است.يكي از نكات قابل توجه در مواجهه با سگ عصباني اين است كه درصورت مواجهه با يك سگ بايد به زمين نگاه كرد، آهسته به عقب قدم برداشت و دور شد.درصورت گازگرفتن سگ يا
حيواناتي مانند گرگ و شغال بايد فوري محل زخم را با آب و صابون تا 10 دقيقه شست و كف صابون را با استفاده از برس و فشار آب از محل زخم خارج كرد.
مراجعه فوري در كوتاه ترين زمان ممكن به مركز درمان پيشگيري هاري، ضدعفوني كردن محل جراحت با الكل 40 تا 70 درجه يا بتادين يك درصد ، قطع يا برداشت كامل قسمت هاي مرده بافت، تزريق واكسن هاري در نوبت هاي مختلف و انجام اقدامات لازم براي پيشگيري از بيماري كزاز از ديگر اقدامات ضروري پس از گاز گرفتن حيوان به شمار مي رود.
سگ هار از دهانش كف جاري مي شود، مرتب به زمين مي خورد، صداي پارس خشن و ناموزوني دارد كه با پيشرفت بيماري به گوشه اي پناه مي برد، اندامش فلج مي شود و در نهايت مي ميرد.
ليسيدن سگ و گربه و ترشحات حيوان هار نيز مي تواند انسان را مبتلا سازد؛ خارش و سوزش در محل گزيدگي ، وحشت و نگراني، ترشح بزاق، استفراغ، عدم توانايي نوشيدن آب و ترس از هوا و نور نيز از جمله علايم بيماري هاري در انسان به شمار مي رود.بيماري هاري يك بيماري ويروسي است كه به سيستم عصبي مركزي حمله مي كند و 100 در صد موجب مرگ ميزبان خواهد شد.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]