ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تشخیص سال ساخت موتور سنگین ( honda cbr 600 rr - yamaha yzf r6 )

jen
26-06-1392, 12:04 بعد از ظهر
سلام به همه ی اساتید محترم
با توجه به اینکه تقریبا راهی برای تشخیص قطعی مدل موتور وجود ندارد ( یا شاید هست و من نمیدونم ) من یک سری ایتم ها رو در زیر خدمت دوستان عرض میکنم تا بدین وسیله بتوان حدود مدل موتور رو مشخص کرد
البته من جایی یک مطلبی رو خوندم که نوشته بود از روی شماره تنه موتور میشه مدل موتور رو متوجه شد که من اون روش رو امتحان کردم که از بیخ غلط بود
دوستان اگه راهی برای تشخیص مدل موتور هست دریغ نفرمایند و همچنین بجای ارسال پارازیت لطفا کمک کنند

برای شروع از honda cbr 600 rr شروع میکنیم ( چون خیلی دوستش دارم )
همون طور که میدونید از سال 2003 سری RR 600 شروع به تولید شده . قبل از 2003 هم سری f تولید میشده که کلا شکل ظاهری سری f با سری rr خیلی تفاوت داره ( دوستان اگه در مورد تاریخچه اشتباه میکنم تذکر بفرمایند )
خوب از سال 2003 شروع میکنم

مدل های 2003 و 2004 تقریبا از نظر ظاهری یکسان هستند و تفاوتی با هم ندارن

[Only registered and activated users can see links]

مهمترین چیزی که در این مدل برای تشخیص سال ساخت باید به ان توجه شود نحوه ی قرار گیری کمک های جلو ( شماره 1 ) است که در واقع کمک معکوس نمیباشد و مانند موتورهای ایرانی خودمون کار گذاشته شده است
در مدل های 2004 و 2003 کمک ها بدین گونه قرار گرفته اند ( پس اگه یه موتور دیدید که کمکهاش ابنگونه هست بدونید که 2003 یا 2004 هست

آیتم بعدی که باید ببینید جلو موتور هست

همینطور که میبینید در مدل های 2003 و 2004 دماغه ی موتور کاملا صاف و مسطح است و فاقد هر گونه برجستگی میباشد که در مدل های بالاتر این شکل به طور محسوسی تغییر میکند

در مدل 2005 و 2006 ( شکل زیر ) یک برجستگی روی دماغه ایجاد شده که تا پایین کشیده شده است که با چشم غیر مسلح هم قابل دیدن است [Only registered and activated users can see links]

همچنین مکان قرار گرفتن اون تک چراغ بالا هم تغییر کرده

و همچنین هواکش ها

پس مهمترین تفاوت ظاهری مدلهای 2004 و 2003 با مدل 2005 و 2006 از نمای جلو رو مشاهده کردید

حالا از نیم رخ

ابتدا این تصویر که از مدل 2004 هست رو ببینید

و این تصویر از مدل 2005 و 6

خوب از روی اعداد و علائم تفاوت ها رو توضیح میدم
شماره 1 در واقع شکل قرار گرفتن فلاپهای اطراف نشیمنگاه هست که اگه دو تصویر اخر رو با هم مقایسه کنید کاملا به تفاوت انها پی خواهید برد (شماره 2 از شکل یک رو ببینید)
شماره 2 به کمکهای جلو اشاره دارد که از مدل 2005 به بالا بشکل معکوس در موتور استفاده شده است
شماره 3 برجستگی دماغه که در بالا گفته شد رو از این نما میبینید
شماره 4 به سیلند و پیستون ترمز جلو مربوط است که کلا از نظر شکل و ساختمان با مدل های 2003 و 2004 تفاوت دارد
شماره 5 انبری سمت راست رو میبینید که یک سری تغیرات کوچک درش ایجاد شده همچنین زنجیر سفت کن هم برعکس مدل قبلی شده
شماره 6 مخزن روغن ترمز عقب که به زیر صندلی منتقل شده

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

با این روش ها حداقل دیگه کسی نمیتونه موتور مدل 2003 رو بعنوان 2006 به شما معرفی کنه .
در ادامه به معرفی مدل 2007 خواهم پرداخت که هم از نظر انجین و هم از نظر ظاهر تفاوت های زیادی با مدل های قبلی داره

خوب ، فکر میکنم با مشاهده تصویر زیر دیگه همه چیز رو متوجه شدید

( شکل بالا ) بله ، در مدل 2007 به بالا هواکش به اون بالا منتقل شده و همچنین اون چراغ کوچولو که داره به شما لبخند میزنه گویای این هست که این موتور مدل 2007 به بالا است

از این نما که دیگه کاملا مشخصه که موتور مدل 2007 یا 2008 هست
به فلاپ ها نگاه کنید و اون رو با مدل 2006 مقایسه کنید تا خودتون متوجه همه چیز بشید
شماره های 1 ، 2 ، 3 و 4 مهمترین تغییرات ظاهری مدل 2007 و 2008 نسبت به مدل های پایینتر هست
ضمن اینکه در این مدل انجین هم دچار تغییر شده ( شماره چهار ) و اگه حتی شکل انجین مدل های پایین تر رو ببینید و با این مدل مقایسه کنید خودتون متوجه میشید ( در سال 2007 کلا تغییراتی در انجین بوجود اومد )
در سال 2007 و 2008 موتور با این ظاهر تولید شد
به علت کمبود وقت دیگه خودتون اونور موتور رو دید بزنید و مقایسه کنید

----------------------------------------------------------------------------------------
و اما مدل 2009 که باز هم تغییر کرده
در این مدل هم فکر میکنم انجین دوباره بهینه سازی شده

اگه محتویات اون دایره سبز رنگ رو با مدل 2008 این موتور مقایسه کنید متوجه تغییرات خواهید شد( ضمن تغییر قسمتی از فلاپ ها یک روکش هم روی انجین کشیده شده و انجین محو شده است )

ضمنا به اون فلش توجه کنید ، ترمز عقب هم نسبت به مدل های قبل دچار تغییر شده . من فکر میکنم اون تجهیزات اضافی مربوط به سیستم abs باشه ( اساتید راهنمایی بفرمایند )

نمای جلوی موتور با مدل پایین تر تفاوتی ندارد

----------------------------------------------------

در مدل های 2009-2010-2011 و 2012 تغییری در ظاهر موتور مشاهده نشد

اما در مدل 2013 دوباره شاهد تغییرات اساسی هستیم که با دیدن تصاویر متوجه خواهید شد

همینطور که میبینید شکل چراغ ها و هواکش کاملا تغییر کرده

همچنین فلاپ های بغل هم کاملا تغییر کرده و تقریبا به شکل مدل های اولیه دراومده .تغییر چراغ های جلو هم در این زاویه کاملا مشخص است .

در اینجا برسی honda cbr600rr تموم شد ( اون چیزی که من بلد بودم ) منتظر نظرات دوستان هستیم .
================================================== ==============================================

واما yamaha yzf 600 R6

r6 واقعا یک هزار 600 سی سی هست . تولید این موتور از سال 1998 شروع شده است
اولین مدل رو در زیر میبینید با یک ظاهر زیبا برای ان زمان ها و البته کمی امروز

تولید این موتور با این ظاهر تا سال 2002 ادامه پیدا کرد و فقط ( احتمالا ) در سال 2001 انجین موتور بهینه سازی شد.

تصویر زیر نمای جلو این موتور را نشان میدهد

و همچنین شکل کیلومتر شمار ( دور سنج ) یا (speedometer ) این موتور تا سال 2002

اما در سال 2003 ظاهر موتور و انجین ان با تغییراتی همراه شد

از مهمترین تغییرات بوجود امده نسبت به مدل قبلی میتوان به تغییر دماغه ی جلو ، چراغ های جلو و عقب ، فلاپ های بقل و دمی اشاره کرد که اگه این تصویر رو با تصویر قبل مقایسه کنید تغییرات کاملا واضح است . این تغییرات تا سال 2005 دست نخورده باقی موند . همچنین کیلومتر شمار موتور هم کمی تغییر کرد .

شکل زیر نمای جلوی موتور

شکل زیر کیلومتر شمار موتور از 2003 تا 5

واما تنها تغیری که در سال 2005 در این موتور بوجود امد کمک های جلوی موتور بود که بشکل معکوس کار گذاشته شد

پس تا اینجا مدل 2005 با بقیه متفاوت بود . 2004 و 3 هم همینطور

و اما سال 2006 و تولید R6 دوست داشتنی

در سال 2006 شرکت یاماها چهره ی R6 را به کلی تغییر داد و یکی از زیباترین 600 سی سی ها رو روانه ی بازار کرد .

نمای جلو R6 مدل 2006

و تصویر کیلومتر شمار زیبای R6 مدل 2006

همین طور که میبینید دورسنج این موتور 20 تایی هست ( اینکته رو بیاد داشته باشید )

و اما سال 2007 که این موتور تغییری در ظاهر خود ندید بجز کیلومتر موتور که بر خلاف سال 2006 که دورسنج 20 تایی بود در سال 2007 دور سنج تا عدد 18 شماره گذاری شد

و اما سال 2008 که کمی تا قسمتی فلاپها و جلوی موتور تغییر میکنه

اگه محلهای نشانه گذاری شده رو با مدل پایینتر مقایسه کنید تغیرات رو بخوبی مشاهده خواهید کرد

مهمتر و واضح تر قسمت جلو موتور است که اون چراغ کوچک به شکل کشیده در اومده در حالی که در مدل 2006 و 7 یک جالت گرد مانند داشت که بخوبی تغییر قابل تشخیص است و در کل شکل جلو موتور تغییر کرده

و همچنین کیلومتر موتور که بجای عدد 6 در دورسنج ار r6 استفاده شده در مدل 2008

خوب حالا شما فرق بین مدلهای 2006 با 7 و 8 رو متوجه شدید

بنظر میرسه این موتور آنقدر زیبا و جذاب بوده که شرکت yamaha از سال 2008 تا 2013 ، r6 رو با همون ظاهر تولید کنه ( من هم موندم چجوری باید این مدل ها رو تشخیص داد )

منتظر نظرات دوستان هستم

منبع : خودم

mohamada
30-07-1392, 03:18 بعد از ظهر
عالی بود دوست عزیز
اطلاعی از قیمت روز این موتور در ایران ندارید؟!

- - - Updated - - -

منظورم r6 هست

- - - Updated - - -

منظورم r6 هست

razee
05-08-1392, 06:54 بعد از ظهر
عالی بود.منتظر معرفی برندهای دیگه هستم