jen
23-06-1392, 09:10 بعد از ظهر
سلام به همه ی اساتید محترم :bighug:
با توجه به اینکه تقریبا راهی برای تشخیص قطعی مدل موتور وجود ندارد ( یا شاید هست و من نمیدونم ) من یک سری ایتم ها رو در زیر خدمت دوستان عرض میکنم تا بدین وسیله بتوان حدود مدل موتور رو مشخص کرد
البته من جایی یک مطلبی رو خوندم که نوشته بود از روی شماره تنه موتور میشه مدل موتور رو متوجه شد که من اون روش رو امتحان کردم که از بیخ غلط بود
دوستان اگه راهی برای تشخیص مدل موتور هست دریغ نفرمایند و همچنین بجای ارسال پارازیت لطفا کمک کنند
yamaha yzf R1
این موتور از سال 1998 شروع به تولید شد و تا کنون ادامه دارد
انجین این موتور با حجم واقعی 998 سی سی ، چهار سیلندر و 5 سوپاپ برای هر سیلندر میباشد . همچنین جعبه دنده این موتور 6 سرعته است
تنه ( شاسی ) موتور از جنس الومنیوم و به قول معروف دلتا بکس است
وزن موتور 175 کیلوگرم و ظرفیت باک موتور هم 18 لیتر است .
[Only registered and activated users can see links]
این موتور در سالهای 1998 و 99 با همان ظاهر تولید شد .
-----------------------------------------------------------------
در سال 2000 یک سری تغییرات کوچک در فلاپ های بقل موتور ایجاد شد که اگه محل فلش ها رو با مدل قبل مقایسه کنید متوجه خواهید شد . بیشترین تغیرات در دمی موتور بوده است
در مورد انجین هم کاربراتور اصلاح شد و گیر بکس هم به همین صورت . و البته برخی چیزهای دیگه که در اینجا بهش اشاره نمیکنیم
در سال 2001 هم موتور با همان ظاهر 2000 تولید شد .
------------------------------------------------------------------------------------
r1 مدل 2002
در این سال وزن موتور یک کیلو گرم کاهش پیدا کرد . همچنین از ظرفیت باک هم یک لیتر کم شد .
در ظاهر موتور هم تغییرات زیادی انجام شد که با مقایسه تصاویر به ان پی خواهید برد
تغییرات : عوض شدن شکل و طرح دمی موتور ، تغییر فلاپ های بقل ، تغییر تنه و جلوی موتور ، تغییر کاور قسمت باک موتور
و مهم تر از همه جابجایی سیلندر و پیستون ترمز عقب از پایین دیسک به بالا و همچنین تغییر شکل انبری عقب(شکل بالا ) .
در مدل 2002 نسبت به مدل قبل کیلومتر شمار موتور هم تغییراتی داشت
و همچنین چراغ عقب که به شکل کشیده و LED تغییر یافته بود
این شکل و فیافه در سال 2003 هم بدون تغییر ماند .
----------------------------------------------------------------------
تغییرات اساسی در r1 مدل 2004
در سال 2004 r1 با یک ظاهر جدید و زیبا وارد بازار شد و تقریبا تمام اجزا تغییر کرد . از نظر انجین هم کاملا بهینه سازی شد بطوری که قدرت موتور به 172 اسب بخار رسید همچنین وزن موتور هم به 172 کیلوگرم کاهش یافت
کیلومتر موتور در این سال که کاملا با مدل قبل متفاوت است . نمای جلو موتور که نسبت به مدل قبل تغییر کرده ( شکل بالا )
r1در سال 2005 هم با همان مشخصات 2004 تولید شد
--------------------------------------
در سال 2006 با تغییراتی که در انجین بوجود امد قدرت موتور به 175 اسب بخار افزایش یافت .
------------------------------------
سال 2007 باز هم r1 با تغییراتی همراه بود
در این سال قدرت موتور به 180 اسب بخار رسید و وزن موتور هم 177 کیلوگرم شد
تغییرات ظاهری : فلاپ های بغل - انبری عقب - چراغ های جلو و عقب - دمی - ترمز جلو - کاور باک و کمی هم کیلومتر شمار ( محل فلاش ها رو با مدل قبل مقایسه کنید )
در سال 2008 هم موتور بدون تغییر ماند
------------------------------------------
در سال 2009 هم تغییرات اساسی در r1 بوجود امد که شما با یک نگاه متوجه تفاوت r1 2008 با مدل 2009 خواهید شد
مهمترین تغییرات : فلاپ های بغل - دمی عقب - چراغ های جلو و عقب - کمی انجین - تنه موتور و کیلومتر شمار
همچنین در این سال بجای استفاده از 5 سوپاپ در هر سیلندر از 4 سوپاپ برای هر سیلندر استفاده شد .
وزن موتور بهمراه باک پر از سوخت 206 کیلوگرم و قدرت موتور به 182 اسب بخار افزایش یافت
تا سال 2011 این ظاهر برای r1 حفظ شد .
----------------------------------
بنظر میرسه این موتور اینقدر خوب و عالی بوده که yamaha چندین سال پیاپی ( 2009 تا 2013 ) از تغییر ظاهر موتور صرف نظر کرده .
( من که تغییری در ظاهر موتور از 2009 تا 2013 ندیدم . دوستان اگه راه حلی دارن ما رو بی نسیب نزارن لطفا )
-------------------------------
تمام شد .
با توجه به اینکه تقریبا راهی برای تشخیص قطعی مدل موتور وجود ندارد ( یا شاید هست و من نمیدونم ) من یک سری ایتم ها رو در زیر خدمت دوستان عرض میکنم تا بدین وسیله بتوان حدود مدل موتور رو مشخص کرد
البته من جایی یک مطلبی رو خوندم که نوشته بود از روی شماره تنه موتور میشه مدل موتور رو متوجه شد که من اون روش رو امتحان کردم که از بیخ غلط بود
دوستان اگه راهی برای تشخیص مدل موتور هست دریغ نفرمایند و همچنین بجای ارسال پارازیت لطفا کمک کنند
yamaha yzf R1
این موتور از سال 1998 شروع به تولید شد و تا کنون ادامه دارد
انجین این موتور با حجم واقعی 998 سی سی ، چهار سیلندر و 5 سوپاپ برای هر سیلندر میباشد . همچنین جعبه دنده این موتور 6 سرعته است
تنه ( شاسی ) موتور از جنس الومنیوم و به قول معروف دلتا بکس است
وزن موتور 175 کیلوگرم و ظرفیت باک موتور هم 18 لیتر است .
این موتور در سالهای 1998 و 99 با همان ظاهر تولید شد .
-----------------------------------------------------------------
در سال 2000 یک سری تغییرات کوچک در فلاپ های بقل موتور ایجاد شد که اگه محل فلش ها رو با مدل قبل مقایسه کنید متوجه خواهید شد . بیشترین تغیرات در دمی موتور بوده است
در مورد انجین هم کاربراتور اصلاح شد و گیر بکس هم به همین صورت . و البته برخی چیزهای دیگه که در اینجا بهش اشاره نمیکنیم
در سال 2001 هم موتور با همان ظاهر 2000 تولید شد .
------------------------------------------------------------------------------------
r1 مدل 2002
در این سال وزن موتور یک کیلو گرم کاهش پیدا کرد . همچنین از ظرفیت باک هم یک لیتر کم شد .
در ظاهر موتور هم تغییرات زیادی انجام شد که با مقایسه تصاویر به ان پی خواهید برد
تغییرات : عوض شدن شکل و طرح دمی موتور ، تغییر فلاپ های بقل ، تغییر تنه و جلوی موتور ، تغییر کاور قسمت باک موتور
و مهم تر از همه جابجایی سیلندر و پیستون ترمز عقب از پایین دیسک به بالا و همچنین تغییر شکل انبری عقب(شکل بالا ) .
در مدل 2002 نسبت به مدل قبل کیلومتر شمار موتور هم تغییراتی داشت
و همچنین چراغ عقب که به شکل کشیده و LED تغییر یافته بود
این شکل و فیافه در سال 2003 هم بدون تغییر ماند .
----------------------------------------------------------------------
تغییرات اساسی در r1 مدل 2004
در سال 2004 r1 با یک ظاهر جدید و زیبا وارد بازار شد و تقریبا تمام اجزا تغییر کرد . از نظر انجین هم کاملا بهینه سازی شد بطوری که قدرت موتور به 172 اسب بخار رسید همچنین وزن موتور هم به 172 کیلوگرم کاهش یافت
کیلومتر موتور در این سال که کاملا با مدل قبل متفاوت است . نمای جلو موتور که نسبت به مدل قبل تغییر کرده ( شکل بالا )
r1در سال 2005 هم با همان مشخصات 2004 تولید شد
--------------------------------------
در سال 2006 با تغییراتی که در انجین بوجود امد قدرت موتور به 175 اسب بخار افزایش یافت .
------------------------------------
سال 2007 باز هم r1 با تغییراتی همراه بود
در این سال قدرت موتور به 180 اسب بخار رسید و وزن موتور هم 177 کیلوگرم شد
تغییرات ظاهری : فلاپ های بغل - انبری عقب - چراغ های جلو و عقب - دمی - ترمز جلو - کاور باک و کمی هم کیلومتر شمار ( محل فلاش ها رو با مدل قبل مقایسه کنید )
در سال 2008 هم موتور بدون تغییر ماند
------------------------------------------
در سال 2009 هم تغییرات اساسی در r1 بوجود امد که شما با یک نگاه متوجه تفاوت r1 2008 با مدل 2009 خواهید شد
مهمترین تغییرات : فلاپ های بغل - دمی عقب - چراغ های جلو و عقب - کمی انجین - تنه موتور و کیلومتر شمار
همچنین در این سال بجای استفاده از 5 سوپاپ در هر سیلندر از 4 سوپاپ برای هر سیلندر استفاده شد .
وزن موتور بهمراه باک پر از سوخت 206 کیلوگرم و قدرت موتور به 182 اسب بخار افزایش یافت
تا سال 2011 این ظاهر برای r1 حفظ شد .
----------------------------------
بنظر میرسه این موتور اینقدر خوب و عالی بوده که yamaha چندین سال پیاپی ( 2009 تا 2013 ) از تغییر ظاهر موتور صرف نظر کرده .
( من که تغییری در ظاهر موتور از 2009 تا 2013 ندیدم . دوستان اگه راه حلی دارن ما رو بی نسیب نزارن لطفا )
-------------------------------
تمام شد .